logo
varjo

Yrityksen historia

Sotainvalidien Veljesliiton tekstiilialan tukku- ja vähittäisliikeliike (So-Ve-La) perustettiin jo vuonna 1950, siis 70 vuotta sitten! Liike välitti mm. ryijylankoja ja -malleja. Sotainvalidien Veljesliiton Sotainvalidien Veljesliiton omistama Hinthaaran villatehdas lahjoitti vuonna 1953 jokaiselle naistoimikunnalle kahden ryijyn langat. Näin valmistuneista ryijyistä koottiin suuren suosion saanut ryijynäyttely, joka kiersi yli vuoden ajan eri puolilla Suomea. Naisjärjestö otti hoitovastuun lankaliikkeestä ja nimeksi tuli Ryijypalvelu v.1955, vaikka kaupparekisteriin yritys rekisteröitiin vasta 1960, siis 60 vuotta sitten. Vuonna 1964 yritys osti omat tilat Ryijypalvelulle samasta talosta, jossa se oli aina toiminut, Kasarmikatu 34. Ryijypalvelun tuotto käytettiin sotainvalidien ja heidän perheittensä hyväksi.

Vuonna 2000 liike siirtyi yksityiseen omistukseen ja nimeksi tuli Ryijypalvelu-RP Oy.
Kaikki vuosien varrella hankitut mallit ovat edelleen myynnissä. Uusiakin malleja on omistuksen muututtua hankittu vuosittain ja niitä on yhteensä noin tuhat, eniten Suomessa. Kuvastossa noin 220 modernia ja kansanomaista mallia. Vuonna 2000 liike myös siirtyi nykyiselle paikalleen Abrahaminkadulle aivan Helsingin Hietalahden kirpputorin kupeeseen.

Ryijypalvelu-RP Oy on ainoa Suomessa vain ryijyihin ja ryijytarvikepaketteihin keskittyvä erikoisliike.

Vuoden 2014 keväällä Ryijypalvelu-RP Oy:ssa tapahtui sukupolvenvaihdos - vuosikymmeniä palvellut ryijyasiantuntija Marita Leivo jäi eläkkeelle ja toiminnasta vastaa nyt hänen tyttärensä Minna Söderqvist.

Yhteistyö Oy Neovius Ab:n kanssa jatkuu ja kaikki iki-ihanat Neoviuksen mallit ovat edelleen saatavilla. Ryijypalvelu-RP Oy välittää myös Tarinaryijyjä.

Yhteystiedot

Nyt on aikaa tehdä ryijy, isompi tai pienempi!

Myyntinäyttely on auki ma ja ti 16.30 - 18.30, vaikka aurinko paistaa... Lisäksi yhtotot kuten ennenkin puhelimitse, spostitse ja netissä. Ilahduta itseäsi tai ystävää - ryijy uusi ompele, itselle tai lahjaksi! info{at}ryijypalvelu-rp.fi, p.09 660615/05064342